Problem opgelost - Reisverslag uit Basingstoke, Verenigd Koninkrijk van Yvonne Kapteijns - WaarBenJij.nu Problem opgelost - Reisverslag uit Basingstoke, Verenigd Koninkrijk van Yvonne Kapteijns - WaarBenJij.nu

Problem opgelost

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

18 Oktober 2018 | Verenigd Koninkrijk, Basingstoke

Maandag ben ik gewoon weer aan het werk gegaan. In mijn pauze heb ik contact opgenomen met de flexbank om te checken of alles goed aangekomen was. De mail die ik had geschreven was ook aangekomen. Ik was (wederom) voorbereid op een lastig gesprek. Maar de dame die ik aan de lijn krijg was erg aardig. Ze erkende dat ze niet alles gedaan hadden om met mij in contact te komen. Ze vond het vreemd dat ik dacht dat ik mijn uren niet vergoed zou krijgen. Ik heb haar uitgelegd dat dat zo tegen mij verteld was, of in ieder geval dat ik het als zodanig had begrepen. Ik was vrijdag enigszins uit mijn doen en wellicht dat ik het verkeerd begrepen had of het is niet handig overgekomen. Het komt er in ieder geval op neer dat ik mijn gewerkte uren gewoon mag declareren en dat ze vergoed zullen worden. Helaas ga ik dat deze maand nog niet op mijn bankrekening zien. Maar ik kon maandag weer met een gerust gevoel aan het werk.

Maandag en dinsdag moesten de periodieke MRSA kweken en Hepatitis bloedafnames gedaan worden. Wat een tijdrovende klus is dat als je al niet zoveel tijd hebt om een patiënt aan te sluiten. En zeker als je gewend bent om alleen maar een sticker met een streepjescode te plakken. Hier moet je ook een sticker plakken, maar vervolgens moet je dan de datum en tijd van afname noteren en vervolgens paraferen. De kweekstokjes moeten vervolgens in een speciaal zakje gedaan worden, samen met een formulier waarop dan eerst weer een sticker geplakt moet worden en waarop dan weer de datum en tijd van afname en de naam van de unit geschreven moet worden. Het bloedbuisje voor het hepatitisonderzoek moet eerst in de centrifuge voordat het in een zakje gedaan kan worden, voorzien van formulier en sticker. Na de ochtendshift en na de middagshift kwam er iemand van het ziekenhuis om vervolgens alle labafnames op te halen.
En als het aansluiten dan ook al niet zo vlot gaat, loopt alles uit de hand. Dinsdag was het 20.00 uur voor we naar huis konden. Gelukkig was ik de dag erna vrij.

Mijn vrije dagen gebruikt ik voornamelijk om weer even bij te tanken en mijn huiswerk te maken. Bij de Starbucks in het winkelcentrum is het door de week heerlijk zitten. Lekkere jazz muziek op de achtergrond en fijne stoelen om te werken. Meestal doe ik daarna dan mijn boodschappen en vervolgens weer naar “huis”.
Als ik een maaltijd kook, kook ik voor meerdere porties. Wat ik dus over heb, gaat in de diepvries en neem ik mee op de dagen dat ik moet werken. Ik heb inmiddels vier verschillende maaltijden in de diepvries liggen en kan dus kiezen wat ik op een werkdag ga eten. Zo liggen er inmiddels een paar zakjes met macaroni, roerbaknoedels, boboti en zuurkool in de diepvries. Van thuis de kruidenmixen meegenomen. Sorry. Dat is echt Nederlands. Ik weet het. Maar hier hebben ze die mixen niet. En die van Knorr of Maggi zijn gewoon heel gemakkelijk. Ja, ook een paar kleine rookworstjes van de Unox. Dat kennen ze hier ook niet en die zijn zo lekker bij de zuurkool. De ingrediënten koop ik wel hier.

Vandaag nog een dagje vrij. Ik was net even bij de boekhandel. Ik vind het heerlijk om langs de boeken te lopen en te zoeken naar een interessante schrijver. Het liefst lees ik boeken die in een serie worden geschreven met een vaste hoofdpersoon. Zoals Patricia Cornwell met de Scarpetta serie, Of Jeffrey Deaver met de Lincoln Ryme serie. Maar mijn favoriet is Lee Child met de Jack Reacher serie. En ik zag een nieuw boek van hem liggen. De verkoopster vertelde me dat Lee Child een aantal jaren geleden hier een signeersessie heeft gedaan. Net als zijn hoofdpersoon Jack Reacher, is hij erg groot van postuur, ruim 1 meter 90. Ze vertelde dat er al boeken van hem waren verfilmd. Dat wist ik, want ik heb ze inmiddels gezien. Helaas. Jack Reacher wordt in die films namelijk gespeeld door Tom Cruise. Nou vraag ik je, Tom Cruise?? Zoveel mooie, grote en stoere acteurs en dan nemen ze zo’n onderdeurtje als Tom Cruise om een man als Jack Reacher te spelen?? De verkoopster was het helemaal met me eens. Maar ze wist te vertellen dat Tom Cruise de filmrechten heeft gekocht van de Lee Child boeken en zich daarmee ook de hoofdrol heeft aangemeten. Erg jammer. Maar de boeken blijven geweldig en ik verheug me dan ook weer op het lezen van dit boek.

Maar eerst nog “even” een inzendopgaven maken voor LOI

• 18 Oktober 2018 - 11:09

Esther V/d Waterbeemd:

Ha Yvonne.

Leuk om je verslagen te lezen. Snap dat je t ff niet zo leuk had mbt je salaris....
    Nog veel succes en een fijne tijd daar.

Groetjes Esther.

• 20 Oktober 2018 - 13:16

Anita :

Het voordeel van Tom Cruise als Jack Reacher is dat je dan meer tijd hebt voor je inzendopgaven ipv zwijmelen ;););)
    Fijn dat je toch salaris krijgt voor dat harde werken en het een miscommunicatie bleek te zijn
    Liefs @